konpius gue~

Haritu..

“Abang, tadi mak dah buat dah maybank2u kat bank. Ni macamana nak log in..?”
“Haa. Meh abang ajar. Ni nanti mak boleh bayar semua bil kat sini. Tak payah dah pegi beratur panjang panjang kat pejabat pos nak bayar bil..”
“Ooo. Boleh jugak ke? Macamana nak bayar dia?”
“Mak click kay Pay Bills ni, pastu select bil ape nak bayar, pastu click kat request TAC. Pastu nanti dia hantar la pin cide kat henpon mak, pastu mak masukkan la pin tu kat sini..”

Sambil gua tuding kat skrin lcd kompiter..

“Ooo. Ok. Paham dah..”

Petang tadi..
“Abaaaaaaannngggg..”
Macam suara datang dari langit..

“Apediaaa?”
“Apasal bank tak hantar TAC pon?”
“Aaa..mak kat mana? Nak bayar bil ke?

Dari suara macam dari bawah
Gua turun tengok mak tengah dok kat meja study, buat penilaian prestasi guru. Hmm..musykil..

“Aaa? Apsal pulak nak pakai TAC? Mak ade nak bayar bil ke tadi?”
“Tak la, ni nanti bila bila mak nak bayar bil, bila bank nak hantar TAC ni?”

Adehla ibuku~

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s