Temporary Migration

Skang tengah sebok kemas bilik bujang ni untuk convert jadi bilik pengantin. It starts with all the gadget and followed by clothes. At one point, tetiba aku terhenti. Terfikir. Ini la kali terakhir aku nak tengok bilik ni sebagai bilik bujang. Bilik ni akan berubah. Camtu gak aku, berubah. (Hmm. typical sentimental me)

Well, it feels like masa zaman habis belajar dulu.Packing bags, books and all stuffs sumbat dalam kete kecik tu, sambil diperhatikan roomate and a few good friends.

Aku tau masa tu semua sebak sebab lepas grad, belum tentu dapat duduk balik ramai ramai cam time belajar. Biasala, bila 4 tahun susah senang sama sama, tiba tiba nak berpisah, memang agak terasa. Tapi biasala jugak. Lelaki tetap lelaki. Ego tebal di dada. Semua buat muka relax cam tade pape yang berlaku.

Lagi terasa, our block will be refurbished. So all the furniture will be scrapped. Yang sakit hatinye, si pengetua kolej ni dengan tak fikir panjangnye scheduled scrapping activity exactly the day after semester end. Memang la by rights semua akan kosongkan bilik. Tapi bukanla on the dot semua blah. Kalau final year stuidents surely banyak menda nak kene settle sebelum check out. Dengan thesis tak siap lagi, dengan barang (baca:perabot) yang kumpul dari first year tak ready untuk dipindahkan, huuu..mau makan 2-3 hari nak kemas or at least wariskan ke junior.

Ingat lagi pagi pagi ade india ketuk pintu bilik kata nak angkut locker, meja sama katil. Menggelupur masing masing. Pagi tu jugak pegi rayu kat pengetua kolej mintak extend 3 hari max. Huhu.

On the mean time, cari block yang tak involve ngan refurbish activity untuk letak barang & kongsi duduk. End up sewa bilik kat kolej ceruk belakang. Bilik my cousin ekceli- Abg Lut. Nasib baik dia kebetulan dah nak balik hujung semester (dia baru 3rd year time tu). Dok la bilik yang sepatutnye single bed tu 4 orang. Ahh. Ape ade hal. Nak tumpang tido je masing masing.

Tu tak campur cite kete kena clamp on the very last day kat kolej. Malam sebelum tu gi makan besar ramai ramai. Balik pon agak lewat. Pagi buta jugak la. Pasal dah tak larat punye pasal, park je kete kat tepi foyer kolej. Tidur pon agak terbabas aa jugak. Tengahari baru bangun. Tengok kat tingkap bilik nampak kat keta ade surat saman. Ahh. Ape la sangat surat saman tu. Buat tatau je. Kate da nak balik for good petang ni.

Tapi bila nak pegi lunch tengahari tu baru pasan tayar keta satu dah pakai ‘boot’ kaler oren. Haha. Pegi pejabat kolej, bayar denda, ingatkan ade orang nak bukakkan clamp tu. Deorang bagi kunci je soh bukak sendiri. Ikut ati jahat ni mau je aku bukak clamp tu pastu clamp kete pengetua, pastu speed off balik KL trus.hahaha. Nasib baik setan pegi lunch time tu, so tader sape nak memcucuh soh wat jahat..hehe

Dah dah. Jauh sangat melalut ni.

Ni malam ni tidur bilik kakak. PC sume dah angkut. Lepas ni nak renovate (cewah..) bilik tu slow slow. Blind dah beli kat ikea aritu. Colour theme – brown. Lampu yang dol imagine dalam kepala ni tak jumpe lagi. Set katil & wardrobe will be the last to get in. Lambat cepat siap dia depends on aku punye free time. Ganbatee nee~

Ni malam ni kalo tak tahan panas, ade yang lari masuk bilik tu balik kang ni..hahaha

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s