Termo whut…?

thermometer_and_my_illnes_by_Oo_Amina_oO

Tadi.
aku ke hospital selayang.

Niatnya nak ziarah ibu seorang sahabat yang dah seminggu unconscious,
lemah jantung kata tuan doktur~

Sekarang ni pulak tengah kecoh heboh pasal H1N1.
So, nak masuk hospital pun dah macam nak masuk penjara tengok banduan.
Banyak betul ‘road block’.

Tapi yang paling penting, kakitangan hospital akan check suhu badan. Kalau lebih dari 38 darjah celcius, guard takkan bagi masuk. langkah kawalan katanya.Dari jauh aku tengok alat ukur suhu tu pun agak canggih.Pakai infra red je. Dah tak main dah thermometer letak bawah lidah.

Dan bila sampai turn aku, aku hulurkan mata..

“Err bang, kita scan temperature kat dahi ye, bukan mata..”
“Eh..ye ke..”

Aiseh.
Terlebih pengaruh G.I. Joe pulak..
malu malu..

Advertisements

3 thoughts on “Termo whut…?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s