Kalumpangs’ Escape.

haha..
Satu event yang dianjurkan oleh department ED1 R&D a.k.a Body Group sempena abisnye projek D46T.
Mastermind program, kak Noriza sama Isan-san dan penganjur bersama Kak Farah Anita (since the place owned by her Auntie).To bad, Tye-san tak join skali. Kalo tak maybe lagi kool event neh. Anyway, thanx…Kembung perut kami makan ayam sama daging satu hari.

Well,the event started on last Friday, where we, a group of ‘organizer’ consist of 11 members (termasuk gua yang suke menyebok nak join gak, tak sedar diri tu freshie) went there. Rombongan 4 bijik kereta, dan gua je yang pakai kete kecik. Asik kena tinggal je. Hampes..

Perjalanan 45 minit dari Bukit Beruntung, Rawang disambut oleh penjaga rumah?, yang senyum senyum kambing tengok kitorang. Agak dalam dan ceruk jugakla umah banglo tuh. Sebijik banglo yang dekat ngan sungai yang bleh di’consider as’ air terjun. Owh..lupe..tujuan kitorang para organizers ni gerak jumaat malam pas keje tu sebenarnye bukanla nak set up event sangat pon. Tapi sebab saje nak dok satu malam kat banglo tu plus nak mancing same ber’huha-huha’..
By the way, the ‘huha-huha’ things doesn’t meant likeyang u all imagine keh..Ape la sangat huha huhanye kalo yang pegi tu mostly da kawen dan ader anak sorang..Macam famili suka-ria jer..

Okeh, sambung cite..
Masuk je umah banglo tu, first thing yang kitorang nampak, swimming pool (yang tak baper dalam tapi ok laa..) Memula, malu malu. Dok tepi pool, celup celup kaki. Pastu splashing2 sket..Tau tau, the next minute, si Dut (baca: genDUT) da tukar seluar dan sebijik terjun ala-ala nangka busuk ke dalam pool..

Memula, yang lain argue gak..
“weih..da pukul 12 malam ni..sejuk tau tak..”

Dan satu jawapan yang amat la buruk pengaruhnye..
“ala..aku tau..ko pon teringin nak mandi kan?..meh la join skali..Kak Farah tak kisah pon..”

dan tau tau, semua lelaki bujang..ulang suara..lelaki bujang, tukar seluar dan terjun ke kolam tuh..
Ader la sorang tu, single but taken, telan air liur je la tgk kitorang mandi. Nak join takleh. Lain spisis. Muahahahaha..

this is the crime scene

Lepas mandi,
some of them, wat battle DOTA.
What the hell?
Datang jauh jauh, nak main game semata..NO WAY!

So, gua join another group yang tengah set up mata kail nak gi mancing kat kolam ikan berdekatan, even though, gua kannye minat mancing pon..

Malam tuh pukul 2 baru tido..

The next morning, awal awal pagi bro shahril da kejut..

“suboh suboh!”

Huhu.. Ni yang aku respek brader-brader department aku neh.. Walaupon kepala ting tong sumer, tapi solat tak penah tolak tepi. Even kat opis tu, slalu je kitorang jemaah Zohor ngan Asar ramai ramai. Kalo gi solat, abis sume die ajak skali..

Pas subuh dah takleh tido.
Join para kakak plak wat sandwich (sambil makan skali..hehehe..Makan je lebey kot)

The next hour, gua dan beberape kakitangan, gi sebey sungai. Adakah ia selamat untuk kanak kanak?
Air sungai yang agak jernih, tak ternoda membuatkan Dut cair imannya lalu terjun ke dalam sungai. Main air dan lupa dunia. Kitorang yang lain tengok je cam tgk memerang tgh wat show kat zoo.

Then, around 9, the event went on..

Dan, agak ramai staf yang ader anak comel comel..sempat gak la gua tangkap gambar sorang dua..

Isan Junior. Cerah lagi berseri.haha..not girl, boy okeh!
p/s: ni bukan mak dia..ni mother wannabe..already taken and looking foward for her engagement on next year..Hancur hati para bujang kat opis..

Yang ni pulak anak kak shiera.Manja abes. Kalau kita dukung dia, dia lentok kat bahu..huhu..cair aku.. (B..jom kawen nak?)

Pastu pukul 3 gitu, sume dah mula beransur pulang. Dan yang paling bes, the mother wannabe tu, tumpang kete aku sampai Bukit beruntung. Pergh..berdendam sume warga bujang kat aku..
(bukan berdua je..ader sorang lagi member ikut skali..hehe)

Banyak lagi nak cite sebenarnye.Tapi da tak larat ketuk ketuk kibod..
Gambar je la eh?
Pandai pandai la imagine sendiri citer die..


Advertisements

8 thoughts on “Kalumpangs’ Escape.

  1. eleh nk kawen kunun. jgn langkah bendul akak2 mu ini 🙂

    mana tmpt ni?
    mcm cara je. apsal org selangor tp tatau ni. adus fail!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s