tak faham

kekadang aku tak faham,
segolongan manusia tu..

yang sanggup buat benda yang dia tak minat,
atau sesuatu yang dia tak tau langsung,
demi nak approach a group of peoples..

yang sebok sebok dengar cakap orang,
tentang sesuatu perkara,
yang dia pon tatau kat mana kebenaran dia,

yang tader pendirian,
kalau orang ramai tak suka benda tu,
maka dia pon akan tak suka..

yang asyik asyik nak tunjuk,
dia je yang paling hebat,
dia je yang tau semua in every single details..

mungkin sebab,
bagi aku,
biar kita buat sesuatu yang kita betul betul minat,
dan dikala itu,
kawan yang mendampingi kita,
ialah kawan yang menerima kita seadanya.

mungkin sebab,
bagi aku,
hidup biar ada pendirian,
tak semestinya kau mesti suka benda yang semua orang suka,
tak semestinya kau mesti tak suka benda yang semua orang tak suka,
tepuk dada tanya selera!

mungkin sebab,
bagi aku,
manusia ada kelemahan,
kita takkan hebat dalam semua perkara,
dan tak perlu tunjuk kita hebat,
orang akan tahu kalau kita benar benar hebat.

kekadang aku tak faham,
segolongan manusia tu..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s