mari bersukan!!

image146.jpg

hehe..

aku tak tau apasal lately selera makan aku semakin memuncak. Mungkin disebabkan tekanan kerja belajar yang makin meningkat. Dengan final year project-nye la, dengan test itu ini nye la, dengan report la, dengan assignment la. Ala..menda menda rutin biasa seorang pelajar marhaen. So, bagi aku, makan tu nenyenangkan hati. Ye la.. bila makan, perut kita kenyang, bila kenyang, kan senang hati tu..pastu terus tido. Haaa..ni la rahsia ternak badan yang paling berkesan. Dan bila aku amalkan menda menda yang menyenangkan hati i, aku perasan, perut aku dah mula boroi berisi!!.. taknak! taknak! kang semput naik tangga..
So, gambar kat atas tu la penyelesaiannye. Actually, aku pon taktau tu beskal sape. dah 3-4 semester aku tengok terbiar. Makin hari, makin banyak basikal terbiar. Aku pulak, amik inisiatif, repair basikal tu. Kalau nak tau, basikal kat atas tu hasil gabungan parts dari 3 bijik basikal. Tayar, basikal lain punye, rantai plak basikal lain punye pulak dan yang asalnye rangka dier aje..Aku pilih yang ni sebab dia fully suspension-ed (hehe..btul ke ayat tu??)

1st day masa beskal tu baru siap, aku punye la excited, bawak kemain laju. Naik bukit, turun bukit. Tak lama pon. 20 menet gitu je. Sampai bilik, terus terbungkang atas lantai. Penat gile babi!!.(huhu..tak baek, nanti mak marah!!) . Tak cukup udara nak bernyawa..huhu. punye la lame tak bersenam.

harini plak dah masuk 3 hari berturut turut aku berbasikal. dalam 3 hari ni, dah habis satu UTM aku tawaf. Harini, bagi la can kat si pari pari tidor bawak beskal tu..

image145.jpg

Dan semakin hari saye rase semakin sehat & cergas.Hehe..tgk la camne kesannye ( makan tak berubah pon.Hari hari tetap 2 pinggan..hahahaha)

Advertisements

5 thoughts on “mari bersukan!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s