Pagi yang Hening

Awal sangat gua sampai.Pukul 8.30 pagi baru.2 jam lagi kena tunggu.Tatau nak buat apa
kosong je rasa.Tak cukup tido gamaknya..

Kepala pon rasa pening pening sikit. Perut pon lapar. Kaki pon penat. Berhimpit himpit dengan orang yang berkejar kejar nak pergi kerja dalam komuter.

Gua lepak satu kedai makan.Dok kat tingkap atas.Tempat kegemaran gua.Tepi tingkap sebab gua suke tegok orang lalu lalang.

Intai sikit kat tingkap..Macam macam jenis orang ada kat sini. Ade yang serabut semacam jer. Ade yang smart bergaya.Nak pergi kerja gamaknye.Dok ngan DSLR neh pon bes gak. Ingat nak tangkap sebijik bile ada duit lebih nanti.

Tetiba dia datang, senyum senyum.
Memula gua tengok jer. Sweet gak muka dia. Pada pandangan aku la. Lama jugak aku perati die.kejap kejap, senyum sorang sorang. Maka aku yang nakal neh mem’praktik’kan kenakalan aku.

kejap kejap dia menung. Apa la yang dia fikir tu..
Nak je pegi berkenalan..
err..cam berani jer.

Tetiba dia bangun. Pegi public phone.
Err.. Handphone takde kredit ke dik?

Tapi sweet jer muka dia time neh..
ahahahaha..teramat la nakal aku neh..

harap harap la ko tak tau blog aku neh..
mati aku kang..


Tapi time neh aku rase dia dah tau aku tangkap gambar dia. Dia dah start mengelak elak. Pastu aku nampak boyfriend dier datang..

ahahahaha..
baik aku blah..
kang tak pasal pasal jer makan penumbuk kang..
hahahahaha..
CABUT!

Advertisements

One thought on “Pagi yang Hening

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s