Mimpi

Betul ke setiap mimpi tu ada maksudnya? tapi bagi aku mimpi ni mainan tidur jer. Tapi ada jugak segolongan manusia yang sangat sangat percaya yang setiap mimpi tu adalah membawa alamat pada apa yang akan berlaku dalam hidupnya

Malam semalam aku mimpi. Aku kat kampung, rumah atuk. Ramai orang sekeliling macam ada kenduri. Actually aku tak kisah sangat yang tu. Yang aku kisahkan, ada satu scene aku berjalan dari atas rumah, turun kebawah dan terserempak dengan arwah bapak. Dia toleh, dia nampak aku, dia senyum kat aku, aku sengeh. Pastu dia tanya..

“Abang ada duit lagi tak?”

aku macam biasa la..dengan sengeh bak kerang busuk..

“ade la cikit..tapi kalo nak bagi pon takpe jugak..”

“nah..ambik ni..”

Lepas tu dia senyum lagi..

Dan lepas tu aku tesedar..
Dah subuh..
erk..apasal tanya ada duit plak eh?

A few weeks before pon aku ader gak mimpi 2-3 kali pegi makan reramai ngan arwah bapak. Exactly macam selalu masa arwah hidup lagi..Pegi makan kat Bidara..

Bila aku fikir fikir balik..
Rindu la agaknya aku ni..
hmmm..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s