Aku cuba..

Bila dia hantar SMS,
tak selalunya aku reply,
terutamanya bila aku mamai

tapi bila dia selalu mengeluh

“awak ni kalau saya hantar message tak reti nak reply..
buat habis kredit saya je”

kesian la pulak kan..
so aku cuba la sebaik mungkin untuk
jawab every massage yang dia hantar
walaupon kekadang tu tak jawab jugak..
hehehe..

tapi
bila dia hantar message,
tanya soklan yang aku takleh nak jawab..
kena lak time aku baru bangun tido..
hmm..melayan laaa..

Awak, kenapa kesihatan saya ni tak menentu?
kejap kejap saya rasa sakit pastu kejap skit
rasa sihat..saya taktau la saya ni sakit ke tak sebenarnya
kejap panas badan, kejap kang ok lak..huhuhu”

“Awak alien, awak tak sesuai duduk kat planet bumi”

“Ye ke wak? saya nak dipanggil tinggalkan bumi ke?
gi tempat lain. Gitu ye wak?”

“A’ah kot..Pastu cinta kite jadi cinta antara planet…huhuhuhu”

“A’ah, ye la tu..malas nak layan. orang cakap bebetul,
die memain lak..kalo betul saya gi tempat lain..
awak gak yang susah..awak nak camtu ke?”

“Pastu saya masuk NASA, saya nak mengembara segalaksi
sebab nak cari cinta saya yang ilang..
huhuhu..
terharu tak?”

“apa yang awak merepek ni? dah jauh sangat ni..
meh saya pimpin ke pangkal jalan..kalo betul saya bukan orang bumi,
takdela dok kat mesia ngan aman damai..”

“hehehe..
awak dok bumi ngan saye ngeh?”

“iye..da la seplanet, sebenua, senegara, senegeri, seuniversiti..
cinta antara tapak kaki je jaraknye tau!”

heh..
ok la tu..
Tak jawab kang sensitif pulak..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s