Kaitan katun ngan real life?

Tadi,
bapa baru balik kejer..
cam biasa, banyak la citer yang nak diciterkan kat mak..

dalam bapa yang tengah kusyu’ tengok stock exchange kat astro..
bertanya la emak..

“bapak..ape rasionalnya kerajaan nak buat hari sabtu jadi hari cuti..”
“dia nak suruh rehat kot”
“tapi bagi mak la kan..bila hari sabtu cuti terus..susah nak buat aktiviti kat sekolah laaa”
“kerajaan ni sebenarnya macam cerita doremon tau..Ada satu episod tu..nobita malas pegi sekolah..so..doremon pon kuarkan alat yang boleh buat hari cuti..Nobita pon jadikan haritu hari cuti rehat bagi seluruh jepon..Tapi ending dia…dia tarik balik cuti tu..pasal semua orang rehat..termasuk mak dia..sampai dia lapar taktau nak makan apa..sumer kedai tutup..”
“ye la tu..”
“betul laa..kerajaan pon bila dia dah nampak kesan..dia ubah la balik..”

huhuhu..
penah tak korang ingat camtu bila tengok doremon?

bapa cakap la kan..
“katun ni sebebarnya ada kaitan dengan real life kita”

ape kaitan dragonball ngan real life aaa?

“mutiara naga ader tujuh semuanya..”
huahuahua..

enterframe cikit bapak yang suker tengok katun..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s