Run for your life….!

hish…
banyak tol post aku untuk arini..
nak wat camner..
aku tengah melarikan diri neh..
lab ICT ni la tempat paling strategik untuk sembunyi…
camni citenyer…

in the galaxy far far away from earth…
erk..silap..
tu star wars..

tengah aku makan nasi goreng 3 bungkus kat bilik tadi..
datangla seketul message..

from: Bro Annuar MHS
Akum..
fawzan,pekabo?
ko wat pe?
weit, ko duk blok mane?

Aku tak syak ape ape..
brader nie memang baik ngan aku dari minggu haluan siswa dulu lagik
dia senior tahun 3..

so aku balas la..

to: Bro Annuar
MHS
Aaa?
w’salam blok K18 knape?

dia reply..

xde ape..
weit, ko nk gi mane x?
japgi aku dtg blok ko..
gi kelas motivasi..ok..?
dalam kul 8.45 aku sampai blok ko..

kelas motivasi..?
kelas motivasi apa memalam nih?

jap jap..
dia budak tahun 3..
tahun 3 takde short sem.
kenapa dia tak balik cuti?
bukan sumer budak tahun 3 ada praktikal luar ke?
tu pon masa sem. panjang dulu..

GOSH! SHAKELY?
(shakely = multi level marketing)
dia nak ajak aku gi dengar ceramah motivasi shakely la tu..
aku tanak pegi..
serius aku tanak pegi..
aku tanak balas msg ko..
alamak..kang dia datang kang cammana?
so,-JOHN! Pinjam scoot sikit..aku nak lari….

“aa sikit eh?..ok la ko amik side mirror dia cukup la..”
“argh..ape ape ajela..kepala tengah jem ni!”

tengok scoot..
isk minyak tader plak..
buatnye mati tengah jalan..
mampus aku..
tanak aku tolak tenggiling neh..
dah serik tolak tenuk dulu..
gi la isi minyak singgit kat petronas taman U

keluar je kawasan kolej..
lega rasenye..
fuh..selamat..

sampai kat stesen minyak..
baru tongkat scoot..

“WOI FAUZAN! ko nak pegi mana tu?”

opocot omak ko..
sapo ne eh..tak ghoti bagi salam ko?
jap jap…alamak..brader Annuar..
ape dia buat kat sini?
isi minyak la ngok..takkan mengorat pulak..
mampus aku..
ape aku nak kelentong neh..

“aaa?..nak pegi beli barang sikit..”
“ko datang sorang je ke..awek ko mana”
“ishh..takan nak bawak awek naik moto memalam camni kot..nampak kan datang sorang ni”
“mane la tau..kot tinggal kejap kat tepi tu ke”
“isk..tader la..”
“ko dah nak balik ke..?”
“eh..tak la..baru je keluar”
“so macamana..ikut aku tak?ko nak balik bila?”
“taktau la..”
“takpe la..japgi sampai bilik ko call aku,takpun aku datang la bilik ko japgi keh?”
“okeh!”

aduh..
suwey tul malam ni..

aku bukan apa..
aku tanak sakitkan ati sesapa..esp. org yang aku kenal..
kalo aku tak kenal..aku sound direct jer..

yang si brader Annuar ni pun satu..
kalo aku dah tak balas msg tu..
paham paham
aku tak minat laaaa…
ada kefahaman?

Advertisements

One thought on “Run for your life….!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s