Pandangan Dari Mata Burung

Dari kecik sampai besar,
aku perasan,aku suka duduk tempat tinggi..

Masa kecik kecik, aku suke panjat pokok.
aku pon taktau apa yang aku dapat bila panjat pokok tinggi-tinggi
actually, bukan aku sorang je suke panjat pokok..
kakak aku pon sama naik jer..
panjat pokok kat padang depan umah..
pastu mak nampak, dier jerit dari rumah..
tuuuurooooooonn…nak jatuh ker?..
huhu..satu padang leh dengar..
kan akak kan..kan..?(^_^)v

Biler dah besar panjang cam tiang lampu ni pon aku suke dok tempat tinggi gak
tapi tader la gi panjat pokok..
kang orang kata-gilo apo eh mamat ni, nok jadi bowwuk(beruk) apo?

kalau kat UTM neh..aku suke gi balai cerap..
tinggi jugak la tempat ni..
leh nampak Singapura ngan entire JB..
kalau tak jerebu laaa..

Biler kat umah, aku suka gi puncak templer..
masa aku tau tempat tu dulu,kawasan tu developer baru bukak..
ader la lot-lot tanah kosong dah disediakan untuk buat rumah..

.

penah gak pegi reramai ngan kengkawan masa cuti tunggu result matrik dulu.
dok reremai kat kawasan lapang kat situ..

.

“chup..yang ni aku punya..aku nak buat court futsal..pastu nanti takyah kita gi sewa court lagi..kita men kat atas ni jer..cara tak?”
“Court futsal jer watpe..kiter wat mini stadium laa..huhu gempak siot..satu selayang leh nampak..”
huhu..ader ader je bile dok reramai..

bagi aku la kan..
bila aku dok tempat tetinggi camni..
aku rasa tenang..
bila aku ader masaalah ke,
something tak puas ati ker..
tension ker..
aku datang la sensorang kat sini..
aku rasa release dok kat sini..
aku rasa cam aku ceritakan semua kat nature yang ada kat sini..
and then just forgive and forget..

Last time aku datang sini dulu..
dah ada 3-4 bijik bunglo dah naik..
huhu..saper la yang berani sangat dok atas bukit ni..
runtuh baru tau..
bukannya kuat sangat tanah bukit kat Malaysia neh..

hmm..
Pandangan dari mata burung..
satu pandangan yang luas, terbuka.

Advertisements

6 thoughts on “Pandangan Dari Mata Burung

  1. kuikui…ish..baper thn lepas tu aa?..sampai akak kena gigit ngan ulat bulu pon ada..hehehehe
    (nak buat mcm mana..pengaruh adik lelaki je semua) 😛

  2. yg abg bawak akak tu kat lereng bukit dier jer..yang ni atas puncak dier..
    abg tak penah bawak akak lagi..

  3. xtau la ko ader x tym nih, tp ade skali tu dak2 gerbang neraka fc naik puncak templer, 3 bijik kancil, x pasang lampu, pasang hazard light je… huhu… giler nyer bebudak… dh le xde bulan… xnmpk pape r… saje je pusing2 atas tu… klu jatuh lereng tuh sie2 je… kuang3…

  4. aku ader time tuh..aku jer keter lain..korang sumer pakai kancil..huhuhu..

    takpun time lain kot..pasal aku raser time tu aru pon bawak keter gak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s