Bini no. 2

Hehe..
ye ke bini?..

best ke ader 2 bini?..
jgn silap faham..
aku tak kawen lagi..

“abang..bapak suruh mak ambik waja bang..”
“aaaa?..jadi tak jadi la ambik wira?”
“bapak cakap harga dier lebih kurang je..”
“ok la tu..ader feel BMW sikit..hehehe”
“tapi mak kene tunggu 6 bulan laa..”
“takper la..bile lagi mak nak rase keter latest..kan?”

huhuhu..
first time dengar mak nak beli waja..mmg best..
rase cam nak beli untuk aku lak..

tader aaa..
pasal aku mmg ‘kongsi’ keter ngan mak…
sebab masa aku form 1 , aku dah reti bawak keter..

“Abang..nanti kalau mak dapat kereta baru tu..abang dah takleh bawak tau..”
“aaa apasal?”
“ye la..keter tu bumper dier tak tebal cam keter lama mak tu..Nanti abang langgar pokok mangga..abis la mak bising kat bapak..”

hehehe..
memang aku penah langgar pokok mangga depan rumah..
tu masa baru belajar bawak kereta laa..
cuak jugak..
tapi bila keluar tengok..
takder ape ape..
thanks to bumper keter yang tebaal nak mampus..

“Abang..mak dah dapat dah kereta tu..”
“Apa no plet?”
“wjk ape tah no dier..”
“Ayyo..K ker..”
“apasal?”
“bunyi tak best la..kalau X ker, V ker..baru best..”
“banyak la kau punya best..”

Ingat lagi..masa tu..kat tepi asrama sekolah..
mak datang ngan bapak..weekend

“mak..abang boleh bawak tak kereta ni..”
“Abang berani ker?”
“bapak tak marah ke?”
“Diam diam dah laa…dia pegi sembahyang tu..”
“Pinjaaaammm bley?”

hhuhuhuhuhuhu..
satu sekolah aku tawaf..
best woo feeling bawak keter baru..
bau kilang..

* * * * *
Di satu hari yang indah lagi nyaman..

“abang…tak best laaa..”
“apasal?”
“tadi mak terlanggar tiang telefon masa keluar parking..”
“teruk ker?”
“Bonet takleh bukak..”
“fuuuyoo..abestu?”
“abang bila nak balik..?”
“tengah final la mak…abes final abg balik la..”

Hilang semangat aku tengok kereta tu..
macam kena langgar dari belakang..

.

Hantar kereta gi repair..hari sabtu
tup tup..hari isnin bapak kate keter dah siap..
hepi gak dengar..

tapi at last..geeeram jer rasa..
cina pomen tu buat tak kemas..
bonet tak baper rapat..
terjongket sikit..
takleh nak wat aper..
body chasis dah bengkok..
certain barang terpaksa pakai barang taiwan pasal nak jimat..

.

pelik gak..keter mesia…taiwan ader wat spare part?
musykil musykil..

Advertisements

2 thoughts on “Bini no. 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s