creative clans?

Orang kata la kan..
secara am nyer..
manusia ni terbahagi kepada 2 jenis
kreatif & logic (logic ke ape tah..something like that laa..)

mostly..
orang logic ni selalunyer dier cam a bit skematomozoid skit..
pastu jarang & tak suka disobey rules,
suke pakai semat semat,
sistematik & step by step..
ape ape jer la yang seangkatan dengannya..
On academic side plak..suka subject yg kena banyak mengingat..

ader gak yang lurus bendol..hehe..

mostly laa…kang ader yang terasa plak..
dah kene letop plak aku karang..

Yang kreatif ni pulak..
tebalik dengan golongan logic tu tadi..
yang orang kata tak boleh tu yang dia nak buat..
sistematik tu..mmm..ader la 20% jer yang kenal perkataan ‘sistematik’ tu
lebih prefer subject yang tak perlu banyak membaca..
just application jer..

Aku raser la kan..
aku ni mungkin golongan kreatif..

tapi tak tau tang mana kreatip tu..

dan aku hidup dalam satu persekitaran yang penoh kreatif..
dari kengkawan sampai la ke pensyarah..

Ingat lagi masa UTM kuat kuasa Smart Day sem lepas..
Semua student wajib pakai kemaja+necktie
satu hari suntuk!

“Kenapa kamu pakai semat semat arini..nak rimas saya tengok…bukak la tie tu..next time takyah pakai camni lagi”

hahaha..tu la ayat yang membuatkan kitorang tanak pakai langsung dah kemeja ngan tie tu..

nak buat macam mana kan..?
dah pensyarah yang cakap camtu..
ketua jabatan lagik tuu…

“Kita golongan engineer ni la kan..katakan kita beli LCD projector ni…selalunya kita main pasang ikut sedap ati jer..tak main la baca-baca instruction…Nanti kalau dah meletop kang..haa..time tu baru leh baca instruction..betul tak”

betul..betul..

kalau tengok lecturer fakulti lain esp. Education n Science Faculty….
pegi kelas hari hari pakai kemeja..
siap tie..

Fakulti mekanikal???
Pakai T-Shirt berkolar..
tuck in..
ok la tu..
semat abes dah tu..

kekadang..kerani pejabat lagi smart dari lecturer..

Apa definasi smart day dalam pekeliling UTM..

Pakai Kemeja putih + necktie..
slack hitam..
tuck in..
kasut kulit hitam..

Kalau kat fakulti mekanikal..
alah..
pakai t-shirt berkola pon jadi laa..
smart ape?

“Saya..kalau nak kenal budak mekanikal tu senang jer..jang malas pakai kad matrik…haaa..tu la budak mekanikal..”
-Ader la pensyarah tu cakap..

betul la tu..
nak buat cammaner..
dah jadi tradisi mekanikal..
kad matrik…
wallet dalam juga simpan..

kalau pakai pon..
kena kutuk skema..
even skemanism fella pon tak mengamalkan pemakaian kad matrik..
so..yang selalu pakai kad matrik tu kira dewa skema laa..

so..
jangan la salahkan kitorang bebudak mekanikal pasal isu smart ni..
dah memang kitorang ni dilahirkan dengan sifat steady cool gitu..
environment kitorang pon memang tak galakkan pakai semat semat..
nanti sok sok nak kejer sok..
kitorang pakai la semat semat..
keh?

Advertisements

2 thoughts on “creative clans?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s