Tensen tensen tensen…..

“Untuk budak tahun satu jer?,takleh amik taun depan ker..nak grad nanti ker”
“A’ah…offer untuk budak tahun satu jer..time ni jer kamu boleh ambik subjek ni”
“Wajib ambik ker sem pendek ni ?”
“Tak ambik pon takper..”
“Ohoo..takyah amik la camtu..subjek cuti lagi best hehe”
“Memang takper pon..tak grad jer!”

Bagero…
aku tengah hangin satu badan,
dier leh wat lawak bengong lak kerani fakulti neh..
aku bakar fakulti ni kang..

Abes planning aku nak gi Terengganu cuti 3 bulan ni..
dah berangan dah lepak kat umah Apis..
dok kat tepi pantai sambil makan kopok lekor mak dier buat..

Pluppp!
pecah belon berangan…

Dah la kene paksa
kena bayar plak tu..

Takleh ke universiti sponsor?
Ala…berapa kerat sangat student mekanikal tahun satu ni..
Bayarkan yuran semester pendek tu pon jadi laa..
Beli kapal terbang scrap ratus ratus ribu..
pastu wat display jer kat luar bengkel aeronautik..
datang ribut..gugur satu satu..
ape kes?

ade ker kapalterbang gugur sayap pasal kene angin kencang..
takde la kencang sangat..
kencang mana la sangat angin kat Malaysia ni..

Yuran mata pelajaran=Rm 45/kredit x 2 kredit = RM 90
Yuran perkhidmatan = Rm 110
Yuran kolej+makan minum+berpoya poya+belanja awek’s=Rm??

aku ader awek ker?

adeh..nasib baik scholar JPA tu banyak lagi..
Camner la nasib member kengkawan yang pakai Loan PTPTN ngan scholer FAMA..
sure tengah fenin kepala sekarang..

* * * * * * * *

Jumpa Pn Hanim tadi..
Time aku masuk bilik dier..nampak cam busy,buat soalan final kot..

“semekom…”
“haa..fawzan…dah lama tak nampak..masuk masuk..”
“Tak kacau ke ni puan..nampak cam busy jer tadi..”
“Eh.. tak tak..saye tengah boring tadi ni..tengok nota zaman saya belajar 20 tahun dulu..nak kene mengajar biochem pulak…Banyak yang dah tak ingat..dah karat abes dah”

Boring ke tu?

Kalau borak ngan Pn.Hanim..tak 1-2 jam tak sah..
dari cerita fakulti sampai la cerita alam semesta..
complete..
stok 2 bulan tak jumpa

Pn Hanim ni best..
caring..
suke melayan..
banyak cakap sket!
Sikit sikit cam mak..

Badan pon bulat cam mak..hehehe

Kenal Pn Hanim pon pasal dier ajar aku subjek Kimia masa tahun asas..
Kira budak budak kelas aku masa tahun asas dulu memang kamceng abis la dengan Pn. Hanim ni..

Masuk first year pon aku berguru subjek Thermodynamics ngan dier
Dr.Karim

“Ahmad Fawzan mana?”
“Saye!”
“Ohooo..ni la bekas student isteri saya dulu ni”
“alerk!”

hehe..tu takper lagi..dari..
“Ohoo ni la anak Pn Dahniar ni. Dah kenal senang la ..kalo tak siap kerja..terus bagitau mak kamu jer”
hancus!

“Kalau tak cukup duit datang la jumpa saya”
adeh..ni yang segan ni..

* * * * * * * *

From: 1999111

(WJK 1458) Anda mempunyai (1) saman sehingga
17/02/2005 21:00. Sila jelaskan di kaunter PDRM
terdekat. T/Kasih

WJK1458 KUALA LUMPUR 2-Y096659 11/02/2005
19:10:00 KESALAHAN T/PINGGANG KELEDAR
RM 70

Tensen tul..
Asal nampak budak pakai keter besar sikit mesti naktahan,
cari salah..
Tahan tepi..
Check abis satu kereta..
macam aku ni smuggle benda haram jer..

“Ya encik..”
“Meh i/c ngan lesen”
“Nah..apa salah saya encik..?”
“Tak pakai seatbelt..”
“Ni kan tengah pakai ni..”
“Saya nampak awak tak pakai tadi..bukak bonet”

alerk ..kantoi pulak
memang aku baru pakai jer seatbelt tu..
selalu masu keter..kuar jalan besar..tangan otomatik jer tarik seatbelt tu..
tapi pasal time kuar jalan besar tadi..tangan sebelah pegang steering..sebelah pegang roti..
lapar la dowh..

kalau ader satu lagi tangan..sure tangan tu dah tarik seatbelt..

nasib baik tader offence eat and drive..
kalo tak sure dapat 2 helai surat chinta..

“ye..encik cari apa dalam bonet tu?”
pastu dier terus tutup bonet..
aku takut dier taruk benda bukan bukan jer..

“kalau tanak kena saman nak wat camner ni”
“ntah..tapi saya betul2 mintak maaf la encik..saya tak perasan saya tak pakai seatbelt”
“abistu macam mana ni…?”
“macam mana aper”

mintak duit bawah la tu..
tanak aku..
sape nak jawab kat akhirat sok?

endingnyer aku dapat satu surat cinta dari brader tu…

“taruk no polis encik sekali ek..terang2!”
“awak nak buat apa no saya?”muka sikit cuak..
“sesajer..kalo ader ape ape hal..”
“bapak awak kerja apa?”
“pencen!”
“mak?”
“cikgu jer!..”

Pastu dier terus blah tak tanya apa dah..

aritu
aku gi jumpa bapak zul..settle sumer neh..
terbang la RM70..
tapi..kes mintak duit bawah tu..bapak zul settlekan..
Tu yang best ader kabel Polis Bukit Aman…

Advertisements

2 thoughts on “Tensen tensen tensen…..

  1. cukup ke duit,abang?
    akak tanya je..nak sponsor tu idak laa kot..hehehe 😛
    oo..nak pi terengganu tak jadi…
    alal..lain cuti kan ada lagi
    lek lerrrr…

  2. usah khuatir…bisa diatur…
    status duit skang..paras pinggang bawah sikit..hehe..
    kalo kantoi budget..ketuk akak la ek?..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s